Боляри платиха 118 бона за злато от данъчните

Боляри платиха 118 бона за злато от данъчните | StandartNews.com

Велико Търново. Двама златари платиха общо 118 хиляди лева на данъчните в старата столица, но не за налози, а за злато и сребро. Търгът бе  организиран от Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново и на него бяха продадени близо 2 кг златни и 13 кг сребърни изделия. Сумата, която постъпва в републиканския бюджет от реализацията на благородните метали е 118 хиляди лева, е  със 17 хиляди лева повече от първоначално обявената тръжна цена, съобщават от пресцентъра на институцията.

Повечето изделия са пръстени, гривни, колиета, синджирчета, обеци, както и плочки, които се продават само за рафиниране и материал. Отнети са в полза на държавата от митнически и съдебни органи.


Отворени бяха общо 11  оферти. Двама търговци станаха притежатели на златото и среброто. При тайното наддаване средната цена на грам злато достигна 55 лв., а процентът на наддаване  - средно 20. В такива търгове право на участие имат само специализирани търговци, които притежават лиценз за преработка, търговия и продажба на благородни метали, уточняват още от НАП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Цецо
Коментирай