България се прицелва в богатите туристи, как ще ги докараме

Тази година ще бъдат заделени повече пари за реклама, каза председател на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров

България се прицелва в богатите туристи, как ще ги докараме | StandartNews.com

Парите за туризъм тази година ще бъдат повече от миналата.

Само за реклама ще бъдат заделени 18 млн. лева, докато през 2020 г. парите за реклама са били 12 млн. Като цяло бюджетът за туризма тази година е повишен с 10%.

Това заяви в сутрешния блок на bTV депутатът от "Продължаваме промяната" и председател на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров.

Той подчерта, че не е важно толкова количеството на парите, колкото по какъв начин се изразходват.България ще даде повече пари тази година, за да привлече повече туристи. Защото България не е бедна държава, а безобразно крадена. Освен това не е важно колко туристи са дошли, а колко пари ще остават в България. Затова тук е големият въпрос кой ни е сегментът и къде да целим, обясни Димитров.

Той коментира, че в последните години се наложиха туристите от Румъния, която забогатя значително, но усилията ни ще бъдат насочени най-вече към германския пазар.Отсега нататък ще се целим към високоплатежни туристи, категоричен бе Илин Димитров.По отношение на руските туристи депутатът посочи, че те намаляват прогресивно във времето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай