Сряда,

Бизнесът: Помощ за всяка закъсала фирма

От: Стандарт -
Бизнесът: Помощ за всяка закъсала фирма
A
A
A
  • Вкарват НАП в грантовете за компаниите, хазната налива още 156 млн.

Помощ за всяка закъсала в пандемията фирма иска бизнесът. В работодателските организации вече постъпват тревожни данни за фалити и се очаква ефект на доминото, научи "Стандарт". 156 млн. лв. преразпредели икономическото министерство от оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", за да ги раздаде като грантове за компаниите, които ще преустановят дейност при новите ограничителни мерки. Бизнесът обаче настоява подкрепата от държавата да е за всички закъсали фирми. Решението се чака до дни.

ВИЖ ОЩЕ: Вкарват НАП в помощите за бизнеса

Вкарват и НАП в помощите за бизнеса. Приходната агенция ще помага фирмите да получат максимално бързо ликвидна помощ от държавата - без излишна бумащина, стана ясно от думите на икономическия министър Лъчезар Борисов при представянето на новите мерки. Той е в денонощни преговори с бизнеса за вземане на най-добрите и ефективни решения. Покриване на 15-20% от загубения оборот е една от идеите на държавата.

Всичко за помощите на държавата към бизнеса - четете в новия брой на СТАНДАРТ, който вече е на пазара в големите вериги, бензиностанциите и малките квартални магазинчета


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички