Петък,

Бизнесът иска данъчна ваканция

От: СТАНДАРТ -
Бизнесът иска данъчна ваканция
A
A
A

Данъчна ваканция иска бизнесът. Позицията на работодателите защити в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев. За него за управляващите трябва да е ясно, че и здравите, и болните имат нужда от работещ бизнес, затова данъчната ваканция е необходима.

ВИЖ ОЩЕ: Пари за бизнеса. Получават 20% от загубения оборот

"Най-засегнати от пандемията са ритейл бизнеса, втори са ресторантьрите, след това транспорт, фитнеси, експортната индустрия също", каза Радосвет Радев. И съобщи, че малките квартални кафенета изчезват. Просто ги няма, на тяхно място се появиха офиси, каза шефът на БСК.

Според него драмата в здравния си аспект е сериозна, но драмата в икономиката може да стане трагедия, като неяснотата за бизнеса е най-тежкото.

"Проблемът с ликвидността на българския бизнес става все по-голям", заяви Радев. Той вярва, че мерките и помощите за подпомагане на бизнеса трябва да се изпълняват по-бързо.

В предаването се включи и президентът на КНСБ Пламен Димитров. "Единствената мярка, която работеше, е 60/40", категоричен бе той. За него трябва да има ясна  и категорична подкрепа за фирмите и да се въведе 75% от брутното възнаграждение компенсация за работниците, както и същия процент за загубени работни часове.

Радосвет Радев съобщи, че по много въпроси работодатели и синдикати имат общи позиции.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички