Сряда,

Бизнесът - бавим се за летния сезон!

От: Редактор -
Бизнесът - бавим се за летния сезон!
A
A
A

Хотелиерите и ресторантьорите напомниха на властите в държавата какво трябва да направят, за да не се провали летният сезон. Летният сезон отдавна започна, а държавата все още не е предприела дори елементарни мерки, с които да гарантира провеждането му.

Това бе категоричен зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Бранимир Миланов, който взе участие от името на организацията в Националния съвет по туризъм.

Нито един от големите международни туроператори няма да доведе туристи у нас преди да се посочат ковид хотели, в които да бъдат карантинирани евентуално туристи с лека форма на Ковид-19 и техните придружители.

Това е задължително изискване както на туроператорите, така и на здравните институции на тези държави, за да гарантират сигурността на своите граждани зад граница, посочи Миланов. И допълни, че е грешка дори да се обмисля местата за настаняване, в които се изолират хора да са такива с обособени помещения, а в останалата част на сградите да бъдат настанявани туристи.

Посочването на ковид хотели, както и организирането на мобилни лаборатории за тестове е не само необходимо, а задължително, заяви Миланов. Мнението му бе подкрепено и от зам.-здравния министър д-р Александър Златанов, съобщават от БХРА

."Задължително е мярката 60/40 да има и нов дизайн. В нашия сектор не може да се сравнява месец за месец, защото секторът си има специфики и различни начини на разплащане", посочи Миланов.

Без качествен персонал не може да има качествен продукт. Затова от БХРА настояват да се осигури програма за сезонните работници, за да имат те интерес да останат заети в бранша. В момента тези хора работят по 2-3 месеца по време на активния сезон и нямат никаква сигурност и спешно трябва да се помисли за тях, категорични са от БХРА.

Обещава се да отпаднат PCR тестовете за децата до 12 години, да се отворят границите без здравни изисквания със съседни държави, да се намали цената на чадърите, да се подпомогнат екскурзоводи и хотелиери.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички