Понеделник,

BILLA рециклира над 5 310 тона хартия през 2021 г.

От: Стандарт -
BILLA рециклира над 5 310 тона хартия през 2021 г.
A
A
A
  • Веригата спасява над 69 хиляди дървета и спестява над 168 млн. литра вода с рециклираните ресурси от използваните материали

През изминалата 2021 г. BILLA България утвърди целенасочените си усилия в подкрепа на опазването на околната среда. Търговската верига предаде за рециклиране над 5 310 тона хартия, повече от 325 тона фолио, 53 тона пластмаса и материали от изкуствени съединения, 47 тона дървен материал и над 43 тона метали. В резултат от устойчивата политика на компанията, са спасени над 69 хиляди дървета и спестени повече от 168 милиона литра вода. Количеството рециклирана хартия се равнява още на 13 275 барела нефт, 21 771 000 квтч ел. енергия и намаляване на депонирания отпадък с 21 240 куб. м.

BILLA надгражда усилията в посока отговорно отношение към околната среда и през 2022 г. чрез реализацията на проекти, в които въвлича и своите партньори, земеделските производители. Основен фокус е доставянето на качествена, чиста храна на потребителите, които пазаруват в мрежата от обекти в цялата страна. През настоящия месец януари веригата организира серия от обучителни сесии, посветени на добри практики в областта на контрол на пестицидите в аграрната продукция и следващи стъпки за по-устойчиво и екологично земеделие.

В обученията се включват 40 производители – партньори по програмата „BILLA Градини“, а водещ на събитията е Курт Щокингер, земеделски учен в австрийската екологична организация „GLOBAL 2000 / Приятели на Земята Австрия“. Той е ключов консултант на веригата по „Програмата за контрол на пестицидите“, в партньорство с REWE Австрия.

„Ефективното използване на ресурси и развитието на устойчиви екологични практики остават ключови приоритети за нас и през настоящата година. В BILLA осъзнаваме отговорността, която носим към околната среда и обществото. Затова се стремим да утвърждаваме етични и природосъобразни бизнес практики, но и да ги споделяме със своите партньори. Добрият пример се превръща в гаранция, която обезпечава качеството на суровините и продуктите, които предлагаме и на своите клиенти,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Други стъпки с грижа към околната среда, които компанията предприе в последния месец, са обновяването на седмичната онлайн брошура с 12 допълнителни страници с оферти и намаления, за сметка на хартиената, и представянето на специален еко-стикер, предназначен за залепване върху пощенските кутии, който индикира желание за отказ от получаване на хартиени промоционални брошури.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички