Билетите за влак свършиха

БДЖ пуска само по 20 правостоящи във вагон за празниците

Билетите за влак свършиха | StandartNews.com

София. Билетите за влак за седящи пътници за 1 януари следобед и за 2 януари сутринта вече са изчерпани, като за повечето влакове вече е преустановена продажбата дори за правостоящи, съобщиха от "БДЖ-Пътнически превози". Причината за това е, че БДЖ ще пуска само по 20 правостоящи пътници във вагон за новогодишните празници.

Ограничението е част от допълнителните мерки на компанията за осигуряване на по-удобно пътуване. За целта БДЖ осигурява постоянна комуникация между началник-влаковете, диспечерите и служителите на билетните каси по гарите. Така ще бъде подавана точна информация за броя на закупилите билети пътници и влаковете няма да се препълват, обясниха от жп превозвача. Началник-влаковете и кондукторите ще броят наличните свободни места и след всяка гара ще подават актуална информация на диспечерите. Те ще предават бройката на билетните каси в следващите гари, които ще преустановяват продажбата на билети при изчерпване на допустимите места за правостоящи във всеки конкретен влак.

Преди заминаване на влаковете от началните гари началник-влаковете и кондукторите ще посрещат пътниците на пероните, за да ги уведомяват за маршрута на влака и за евентуални промени в броя на вагоните на следващите гари. Те ще настаняват пътниците без запазени места в съответните вагони съобразно маршрута им на пътуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай