Вторник,

Бил Гейтс с ключова прогноза! Кои бизнеси ще носят най-много пари

От: СТАНДАРТ -
2730
Бил Гейтс с ключова прогноза! Кои бизнеси ще носят най-много пари
A
A
A

Кои ще са най-печелившите компании през 2022 г.? Разкритието направи визионерът Бил Гейтс. Милиардерът, основател на "Майкрософт", с чиито прогнози се съобразява целият свят, изложи вижданията си за 2022 г. пред списание "Wired"

ОЩЕ ТОП НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В КАТЕГОРИЯ БИЗНЕС

Чистата индустриална революция ще спаси човечеството от климатичната катастрофа, каза Бил Гейтс. Той призова за промяна в начина, по който правим бизнес и апелира да намерим начини за отглеждане на храна, производство на стоки, придвижване, производство на електроенергия, отопление и охлаждане на сгради, без да отделяме парникови газове.

"Целта е постижима", казва той, и допълни, че още през следващата година ще се проведат три събития, които ще ускорят прехода към чиста икономика.

На първо място, въпросът за изменението на климата ще придобие по-голяма тежест сред глобалните проблеми, предаде БГНЕС.

"След рецесията от 2008 г. те значително се понижиха в списъка с приоритети на избирателите по света, но в настоящата криза изменението на климата не остава на заден план", обясни милиардерът.

Той вярва, че младите хора, активистите, акционерите и служителите от цял свят ще поискат от властите и корпоративните лидери да поемат отговорност за постигането на реални резултати в тази насока. На свой ред политическите и бизнес лидери ще отговорят на тези искания, като предоставят конкретни проекти за намаляване на емисиите.

"През 2022 г. най-успешни ще бъдат компаниите, които инвестират не само в устойчивост, но и в разработването на чисти технологии, които ще намалят бъдещите емисии", смята Гейтс.

Той е убеден, че частният и публичният сектор ще започнат да използват покупателната си способност, за да създадат нови пазари за екологични продукти. Например, те могат да закупят паркове от електрически автомобили, да използват по-чиста стомана и цимент в строителните проекти и да получават повече електроенергия от източници с нулеви въглеродни емисии.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com