Четвъртък,

ББР ще подпомага бизнеса срещу нарастващите цени на тока

От: Стандарт -
156
ББР ще подпомага бизнеса срещу нарастващите цени на тока
A
A
A
  • Новата програма на банката ще отпуска до 200 хил. лв. за финансиране на разходите за електроенергия на фирмите в кризисната обстановка

Българската банка за развитие разработи нов продукт за подпомагане на фирмите при неочакваното повишаване на цените на електроенергията. Банката им предоставя възможност да разсрочат разходите си за електричество за четири последователни месеца по избор в рамките на 2022 г.

Размерът на финансирането ще се определя на база на нетната стойност (след приспадане на компенсацията от държавата) на фактурите за консумирания от дружествата ток за периода януари – декември 2022 г., като банката може да покрие до75% от стойността на съответната фактура.

ББР ще предоставя целево финансиране на микро -, малките и средни предприятия от всички сектори на икономиката.Обемът на програмата е 20млн. лв.Минималният размер на целевия кредит е20 000 лв., а максималният – 200 000 лв.

Новата програма за подпомагане на МСП за справяне с нарастващите цени на електроенергията ще помогне на фирмите да получат улеснен достъп до ликвидност за справяне с кризата. Мярката е в отговор на трудностите, които изпитва бизнесът, принуден плаща в пъти по-високи сметки за електричество, докато търпи и загуба на доходи в резултат от пандемията.

Повече информация за новата програма за подпомагане на МСП за справяне с нарастващите цени на електроенергията ще намерите на сайта на ББР: https://bbr.bg/bg/produkti-i-uslugi/produkti/energijna-podkrepa/


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com