Асоциацията на топлофикационните дружества с важно съобщение

Всички българи трябва да се снабдят с уреди за дистанционен отчет до 2027 година

Асоциацията на топлофикационните дружества с важно съобщение | StandartNews.com

Като социално отговорно сдружение с нестопанска цел от Асоциация на топлофикационните дружества в България използват началото на отоплителния сезон, за да направят важно съобщение към клиентите на топлофикациите в страната. От Асоциацията на топлофикационните дружества в България напомнят, че на 12 март бе прието от Народното събрание, че всички нови водомери за топла вода, индивидуални топломери и индивидуални разпределители, които се монтират, следва да са дистанционни.

            „Държим да обърнем внимание на потребителите, че новите индивидуални уреди, които се монтират, трябва да се доставят от фирмата за дялово разпределение или да са одобрени от нея.“ каза инж. Кремен Георгиев, председател на Асоациация на топлофикационните дружества в България.

            Всички българи трябва да се снабдят с уреди за дистанционен отчет до 2027 година. Инж.Георгиев посочи, че всички топлофикации и всички представители на Асоциация на топлофикационните дружества в България са на разположение и са готови да направят разяснения.

            „Препоръчваме всички новомонтирани уреди да са с отворен протокол. По този начин при необходимост уредите могат да бъдат преместени без проблеми.“ каза инж. Кремен Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай