Ангелкова: До края на годината представяме инвестиционна карта за туризма

Ангелкова: До края на годината представяме инвестиционна карта за туризма | StandartNews.com

До края на 2016 година ще представим инвестиционната карта в сферата на туризма, обяви в Кърджали министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в дискусията "Да на българската икономика - регион Кърджали", организирана от вестник "Стандарт" и КРИБ.

Ангелкова съобщи още, че до месец тръгва модулът за фестивалите, който е в регистъра на туристическите атракции в страната. Министърът на туризма съобщи, че в началото на октомври в България ще бъдат организирани 60 международни турове с журналисти от 30 държави като в един от туровете е включена и област Кърджали. Тя обяви добрата новина, че е готов пътеводителят за дестинация Кърджали "Мегалитите на Източните Родопи".

Тя допълни, че скоро ще бъде обявен и специален мейл, на който представители от туристическия бранш и бизнеса могат да правят конкретни предложения за подобряване на туристическите услуги.

Проф. Овчаров, който е ръководител на проучванията на Перперикон вече 16 години и съветник на министъра на културата подчерта, че през последните години има много добро партньорство между археолозите, общините и в потвърждение на това са стотиците хиляди посетители на Перперикон, на Татул и на останалите обекти. По думите му това е моделът на успеха в развитието на културно-историческия туризъм за региона, който е един от развиващите се сектори на икономиката.

Акцент на дискусията са развитието на инфраструктурата на област Кърджали, възможности за изграждане на обходен път на Кърджали, също разширяване на пътя Кърджали-Смолян. Във фокуса на дискусията е и държавната политика в сферата на земеделието, заетостта, въпросът с кадрите, изобщо политиките за развитие на регионалната икономика, туризма, въдзможности за професонално образование според спецификата на региона.

Повече за дискусията на "Стандарт" четете на standartnews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай