"Амета холдинг" удвоява производството си в Разград

Компанията е лидер в производството на птиче месо у нас

"Амета холдинг" удвоява производството си в Разград | StandartNews.com

Предприятието на „Амета холдинг„ - „Пилко“ в Разград удвоява капацитета си за производство на пилета. Компанията, която е лидер в производството на птиче месо у нас, пуска в експлоатация 6 нови инкубатора с вместимост от 124 хиляди яйца всеки.

В следващите няколко години в новопосроените  халета на фирмата край разградското село Липник ще заработят още 12 люпилни, като общият капацитет от 40 млн. яйца годишно се очаква да осигури производство на 35 млн. живи пилета.

Новите мощности са оборудвани със съоражения на холандската фирма „Pas Reform“, водещ производител в бранша. Нейните продукти  гарантират най-високо ниво на биосигурност, обясни доктор Радослав Славов, мениджър „Живо производство“ в „Пилко“.

„Амета холдинг“ е най-големият производител на  птиче месо в България. Компанията, която има подразделения в Разград, Шумен и Севлиево,  изнася птичи продукти  в Западна Европа, Румъния, Италия, Гърция, Македония, Кипър,  Албания  и Косово. В момента се  водят преговори за нови пазари в Дания, Норвегия,  Белгия и Холандия.

В холдинга работят 1350 работници и служители, но частните стопанства, които отглеждат излюпените в „Пилко“ малки пилета, осигуряват заетост на още стотици български фермери.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай