Американци ще управляват пловдивския "Тримонциум"

Американци ще управляват пловдивския "Тримонциум" | StandartNews.com

Пловдив. Емблематичният хотел "Тримонциум Принцес" вече ще се управлява от американци. Щатската компания Wyndham Hotels, която е една от най-големите в света за управление на хотели и ваканционни имоти, финализира 5-годишен договор за франчайз с "Тримонциум".

Той ще заработи под марката Ramada, насочена предимно към градски хотели от по-висок клас. Засега нищо няма да се променя в политиката на хотела. Казиното остава извън сделката и под прякото ръководство на Суди Озкан, който приватизира хотела през 1998 г. През 2008 г. мениджмънтът бе предоставен за 10 години на друга турска компания - "Дедеман", но миналата година Озкан прекрати предсрочно договора с аргумент, че нищо от обещаните инвестиции не се е случило. Американската група управлява над 7000 хотела в 66 страни под 15 марки. Най-известните от които са Ramada, Days Inn, Planet Hollywood, Wyndham Grand, Wyndham Garden Hotels.

"Тримонциум" е първият им обект в България. Все още не е ясно дали столичният хотел "Принцес" също ще стане част от световната верига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай