А1 стана златен партньор на Cisco Systems

А1 е първият български телеком, който получава Gold Partner сертификат на Cisco за предоставяне на цялостни технологични решения за бизнеса в Югоизточна Европа

А1 стана златен партньор на Cisco Systems | StandartNews.com

А1 е първият български телеком, който получава Gold Partner сертификат на Cisco за предоставяне на цялостни технологични решения за бизнеса в Югоизточна Европа. Сертификатът за златен партньор на един от световните лидери в областта на мрежовите и комуникационни решения Cisco Systems е свидетелство за висока степен на компетенции в сферата на хибридните услуги на Cisco, както и за способността на техническите специалисти на А1 да предоставят на своите бизнес клиенти богат набор от ICT решения, базирани на високотехнологичните продукти и услуги на компанията Cisco Systems.  

След ребрандирането на телекома през 2018 г., той започна активно да разширява портфолиото си от услуги, като се превърна в една от водещите технологични компании в страната. Така за малко повече от година, А1 сe наложи като предпочитан ICT партньор на най-големите компании в България от всички сектори на икономиката. Фокус на бизнес услугите, които А1 развива, са цялостните ICT решения, които включват както комуникационни и мрежови услуги, така и дейности по IT консултиране и системна интеграция.

Придобиването на сертификата за златен партньор на един от световните лидери в областта на мрежовите и комуникационни решения Cisco Systems е поредна стъпка от стратегията на А1 да допринесе за дигитализацията на бизнеса у нас, като предложи цялостни технологични решения – от първоначален анализ, през внедряване и конфигуриране, до последващата поддръжка. Придобиването на сертификата ще позволи на компанията да комбинира в предложенията към своите клиенти мрежови услуги с IT базирани решения и по този начин да затвори кръга от услуги, необходими за пълноценното функциониране на всеки съвременен бизнес.

Така към богатото портфолио от ICT решения, което компанията притежава – софтуерни решения, IT Security, IaaS, PaaS, SaaS Cloud и IoT продукти, се добавят услуги като Cisco Umbrella, Cisco WebEx Meetings, A1 Smart Net, чрез които бизнес клиентите на А1 могат да оптимизират ежедневните си дейности и комуникация, да повишат степента на сигурност на данните, с които боравят и не на последно място – да оптимизират фирмените разходи. 

Cisco Umbrella е облачна платформа, която предоставя сигурно, надеждно и бързо боравене с интернет. Платформата обединява защитна стена, защитен уеб портал, DNS защита, защита на достъпа в облак /Cloud Access Security Broker/ и решения за разузнаване на заплахите в една единствена платформа, за да помогне на бизнеса от всички размери да защити мрежата си.

Cisco Webex е облачно базиран пакет за сътрудничество, състоящ се от срещи в Webex, екипи на Webex и устройства на Webex. Продуктите на Cisco Webex осигуряват основни възможности за сътрудничество, включително видео срещи, екипни съобщения и споделяне на файлове. Платформата се счита за водеща от този тип в обединените комуникации и е насочена към сътрудничество в малки групи, както и към внедряването в целия бизнес.

А1 Smart Net представлява собствена Wi-Fi мрежа, която се управлява лесно през онлайн портал. Реализирана е със Cisco Meraki устройства и предоставя възможност за получаване на Wi-Fi покритие на вътрешни и външни пространства с високо качество на връзката, както и създаване на персонална начална страница с лого и послание, които се виждат при всяко свързване през Wi-Fi мрежата. А1 Smart Net позволява също да се създадат и използват отделни мрежи за служители и клиенти и да се задават ограничения и забрани по типове трафик и по време.

Cisco Systems, Inc. e американска транснационална компания, която проектира и продава електроника за потребители, мрежови, комуникационни и гласови технологии и услуги. Компанията е сред най-големите производители на телекомуникационни съоръжения в световен мащаб, като голяма част от оборудването, което се използва в Интернет, днес се произвежда от Cisco. Сред основните дейности на компанията в България са развитие и подкрепа на партньорската мрежа в България, консултиране и предлагане на различните услуги и решения на Cisco на български клиенти. Продуктите, услугите и решенията на Cisco са разработени с цел да помогнат на компаниите и институциите да работят по-ефективно и с по-голяма възвръщаемост от технологичните инвестиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай