Вторник,

А1 със защита на данните при дистанционна работа

От: Иван Ватахов -
A
A
A

С Remote Access VPN бизнес клиентите на телекома създават безопасен и ефективен модел за работа от дома

А1 предлага на бизнес клиентите решение за сигурен отдалечен достъп на служителите им до корпоративните ресурси. Услугата Remote Access VPN предоставя възможност компаниите да организират работата си дистанционно, без риск за сигурността на данните. При работа от вкъщи служителите получават криптиран достъп до системите в корпоративна си мрежа.

Дистанционната работа става все по-популярен модел за компаниите заради гъвкавостта, която предоставя и не само. Пандемията от COVID-19 допълнително ускори процесите, с които фирмите преминават към работа от дома. Услугата от А1 предоставя на бизнес клиентите високо ниво на сигурност на фирмената информация и възможност за ефективна работа извън офиса.

Отдалеченият достъп до ресурсите в офиса на клиентите се осъществява през интернет, с конфигурация на криптиран тунел. По този начин всички данни, които се изпращат от компютрите на служителите, се капсулират и криптират и след това се насочват към сървърите в локалната мрежа на компанията. Нивото на сигурност е също толкова високо и при трафика от сървъра към компютрите на отдалечено работещите служители. Така се осигурява високо ниво на защита на комуникацията и достъпа до инфраструктурата в офиса на клиента.

За да се възползват от предимствата на услугата Remote Access VPN, е необходимо служителите на бизнес клиентите да разполагат с достъп до интернет. Технологичното решение от А1 не изисква да се инсталира допълнителен софтуер, а използва стандартните VPN функции на операционните системи. Конфигурацията се прави от технически експерт на А1, а при нужда да се добавят нови потребители, това става след заявка от оторизираното лице от страна на клиента.

Услугата се предлага на абонаментен принцип, като месечната такса се определя според броя потребители, а първоначалната конфигурация се прави безплатно от А1.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички