Четвъртък,

А1 Net Protect се бори със заплахите в дигиталния свят

От: Иван Ватахов -
A
A
A

Активацията става мигновено, без инсталация на приложения или друг софтуер

А1 Net Protect е най-новото решение в сферата на дигиталната сигурност, което вече е достъпно до потребителите на смарт устройства в България. Стартиралата от 01 юни услуга на А1 e достъпна за абонати на телекома и предоставя сигурна защита срещу злонамерени опити за придобиване на чувствителна информация, вируси и зловреден софтуер и други заплахи в дигиталната среда.

С помощта на A1 Net Protect могат да бъдат парирани дори и опити за т.нар. cryptomining, при който производителността на процесора на съответното устройство се използва от други сайтове, с цел „добиване“ на различни крипотовалути, както и да разпознава измамни реклами, подлъгващи потребителите на мрежата с несъществуващи награди.

А1 проверява мрежата за дефектни уебсайтове на всеки 15 минути и ги поставя в „черен списък“. Ако потребител на услугата A1 Net Protect попадне на подобна страница, ще получи предупреждение и страницата ще бъде блокирана. В същото време от А1 няма да ограничават възможностите за сърфиране, като всеки ще може да отвори всички страници на свой риск, ако реши да игнорира предупреждението. Важно е също така да се отбележи, че защитата се предоставя, докато потребителите сърфират в мрежата на А1. Тоест ако използват връзката си като hotspot и A1 Net Protect е активен, всички устройства, свързани към нея, също ще бъдат защитени.

Веднага след активацията на A1 Net Protect се активира и защитата в мрежата на A1. Потребителите не се нуждаят от никакво допълнително приложение или софтуер, нито от актуализации и потребителски данни. Услугата ще се предоставя за безплатен 3-месечен тестов период на всички нови абонати на мобилен абонаментен план от А1, считано от 01 юни. След изтичането на 3-те месеца, абонатите могат да изберат дали да прекратят ползването на услугата или да продължат, заплащайки по 1 лев на месец.

Всички останали клиенти също могат да активират услугата на своя смартфон, изпращайки безплатен SMS на кратък номер 1279. В този случай цената на услуга възлиза на 7,99 лева на месец. Клиентите на А1 могат също така да активират A1 Net Protect с обаждане на *88, както и във всеки магазин на телекома в страната.

С предлагането на услугата A1 Net Protect, телекомът прави поредна крачка в усилията си за създаване на по-безопасна дигитална среда за своите потребители. През месец март т.г. A1 стартира приложението А1 Guard, което защитава възрастните хора от опити за телефонна измама, а още от 2019 година бизнес клиентите на А1 могат да закупят антивирусен софтуер от сайта на компания.

Тагове: А1 Net Protect Защита

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички