32-ма са новите спортни таланти на "Еврофутбол"

Букмейкърската къща увеличи бюджета си в последния момент

32-ма са новите спортни таланти на "Еврофутбол" | StandartNews.com

София. 32-ма са новите Спортни таланти на „Еврофутбол" – имената им станаха известни днес, на официалната церемония, която се проведе в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски" в София.

 

Младите атлети са от 14 различни дисциплини, а трима са с увреждания. Всички получиха символични чекове със сумата на тяхното финансиране, след участието си в общонационалния конкурс, провел се от 06.01 до 03.02.2014 г. Лично управителят на „Еврофутбол" Екатерина Михайлова, която е и председател на Групата на съветниците, приветства родните „Спортни таланти". „...искам да ви споделя, че изпитвам истинска радост от факта, че тенденцията за увеличаване на броя на подкрепените спортни таланти се запазва с всяка следваща година – днес сме тук, за да чуем имената на „новата смяна", на 32-та, които ще носят през следващите няколко месеца с гордост званието „Спортен талант на Еврофутбол". Уважаеми Спортни таланти, от името на „Еврофутбол" ви пожелавам много успехи и постигнати цели!" каза в обръщението си г-жа Михайлова. Тя връчи и два чека - на Александрина Ризова – таекуондо и на Боян Савов – скокове във вода.

 

Евгения Раданова, Тервел Пулев, Стела Енева са само част от имената на членовете на Групата на съветниците, които безвъзмездно отдадоха своя труд и оцениха кандидатурите на младите спортисти. Благодарности към тях изказа изпълнителният директор на фондация „Работилница за граждански инициативи" – партньор на „Еврофутбол" в осъществяването на програмата, Илияна Николова. На нея се падна удоволствието да връчи чековете на Борис Недялков – каяк, Паолина Попова – фигурно пързаляне и Петър Пеев – лека атлетика.

 

Общата сума, която българският букмейкър дава на родните спортни надежди е общо над 86 000 лева. Всеки от финансираните проектите е за максимум 5 000 лева. Одобрените младежи ще използват средствата за подготвителни лагери, участия в състезания, за екипировка и възстановяване. Десет от тях бяха финансирани и в миналогодишното издание на програмата, а единият – Митко Ценов, е „кадър" на букмейкърската къща още от 2012 г. Останалите са: Денис Димитров, Георги Гайдарджиев, Борис Недялков, Викториа Тенчева, Виолета Генчева, Лидия Иванова, Любомир Костов, Михаил Христов и Теодор Георгиев. Ето още малко статистика: 13 от всички одобрени са лекоатлети – двама от тях параолимпийци, трима са с академично гребане, по двама с таекуондо, кану-каяк, джудо и тенис на маса – единият е с увреждания, както и по един от спортовете фигурно пързаляне, скокове във вода, скокове на батут, канадска борба, ски бягане, художествена гимнастика, голф и плуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай