26 000 ползват 5% отстъпка

26 000 ползват 5% отстъпка | StandartNews.com

26 000 българи са заявили, че искат да ползват 5-процентната отстъпка от данъка върху доходите при подаване на данъчните си декларации по интернет, съобщиха от НАП.

До 31 март гражданите, които подават декларациите си по интернет, имаха възможност да отбележат във формуляра, че искат да ползват отстъпка от 5% от данъка за довнасяне. Допълнително условие за ползването й е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да платят целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Внасянето на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета, с пощенски запис или чрез интернет. В много офиси на НАП има банкови гишета, където внасянето на данъка върху доходите е безплатно. Плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига парите да постъпят по сметката на НАП на следващия работен ден. Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден заради Великден).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай