2/3 от длъжниците на Енерго-Про получават SMS напомняне

През миналата 2018 година делът на клиентите, уведомени от компанията за просрочени задължения по електронен път се е увеличил с 9%

2/3 от длъжниците на Енерго-Про получават SMS напомняне | StandartNews.com

528 хиляди абоната на електроразпрелителното дружество Енерго-Про са получили през миналага година напомняне за забавени от тях плащания. Това са 60% от клиентите, просрочили сметките си за ток.
Услугата „Уведомяване за просрочени  задължения” чрез SMS или имейл е напълно безплатна и цели да предотврати спирането на тока и начисляването на допълнителни такси за повторно включване, напомнят от дружеството доставчик. Всеки, който желае да получава известие чрез SMS или на електронната си поща, може да актуализира клиентските си данни за връзка с ЕНЕРГО-ПРО на интернет адрес https://update.energo-pro.bg/, достъпен и чрез банер на началната интернет страница на компанията.
Също от началната страница клиентите имат възможността да направят онлайн справка за консумираната от тях електроенергия за три години назад. Проверката е възможна посредством специално създадения за целта портал за битови клиенти на компанията https://portal.energo-pro-sales.bg/. Необходимо е да се въведе единствено индивидуалният клиентски номер, както и номер на фактура от последните 12 месеца. Графика с данни дава справка по месеци за плащани суми или консумирана електроенергия за избран едногодишен период в рамките на последните три години.
През миналата 2018 година делът на клиентите, уведомени от компанията за просрочени задължения по електронен път се е увеличил с 9%. Абонатите предпочитат този начин на уведомяване като по-ефективен от изпращането на писмо на адрес за кореспонденция. Така потребителите бързо и удобно биват информирани за закъсняло плащане и могат своевременно да реагират, в случай че са се забавили или са пропуснали да платят сметките си в срок, обясняват от пресцентъра на енергийното дружество.

Станка Христова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай