САЩ разреши телефони и таблети в самолетите

САЩ разреши телефони и таблети в самолетите | StandartNews.com

Вашингтон. Федералната авиационна администрация (ФАА) разреши използването на електронни устройства по време на полет. Така пътниците могат да ползат таблети, електронни четци и дори смартфони, но само ако са в режим „ airplane mode", който изключва телефонията.

След решението в САЩ започна дебат, дали на пасажерите да бъдат разрешени и обаждания.

ФАА обяви, че ползването на електронни устройства не застрашава сигурността по време на полетите. Обажданията обаче не са от юрисдикцията на службата и затова екипът води диалог с Федералната комисия за комуникации за тяхното разрешаване. Смята се, че това може да пречи на комуникацията с контролните кули на летищата.

Анкета сред пасажерите показва, че и те са раздвоени. 51% от запитаните не смятат, че те трябва да бъдат разрешени, докато 47% са твърдо „за". Запитани какви забрани трябва да има по време на полет, 61% казват телефонните разговори, а на второ място к около 30 на сто смятат, че трябва да бъде забранен алкохола.

Доста по-различни са данните от международна анкета, която показва, че 68% от хората по света одобряват телефонните разговори на борда.

В САЩ обаче вече е разрешено да се разговаря в самолетите с безжичен интернет чрез интернет услуги като Skype и Viber.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай