Сряда,

КЗК позволи на Спас Русев да купи БТК

От: Администратор -
A
A
A

Комисията за защита на конкуренцията разреши на компанията Viva Telecom, новосъздадено в Люксембург дружество на българския предприемач Спас Русев, да придобие 100% от InverV Investment, което е собственик на БТК (с търговско име Виваком). Стойността на сделката е 330 млн. евро. Това показва решение на КЗК от 22 декември миналата година, но публикувано вчера на сайта й. КЗК трябваше да прецени дали сделката няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение на пазара.

"Доколкото нито придобиващото контрол дружество, съответно и дружествата от групата Вива Телеком (Люксембург) С.А., нито придобиваното дружество и предприятията, контролирани от него, са активни на един и същ пазар, нито на продуктов пазар, който предхожда или следва пазара, на който е активен другият участник в концентрацията, както и на тясно свързан съседен пазар, може да се направи извод, че няма пазари, върху които сделката ще окаже въздействие", гласи решението на КЗК. В текста се посочва още, че КЗК е установила, че контролиращите Viva Telecom Luxemburg осъществяват дейности, които не са идентични с осъществяваните от българските дружества, които са под контрола на InverV Investment.

Припомняме, че холдингът InterV беше продаден на търг в Лондон през ноември заради неплатен заем от 150 млн. евро с падеж през май 2015 г.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички