140 млн. лева инвестира досега "БМФ Порт Бургас"

Вече заработи нов склад за меден концентрат, строи се модерен терминал за наливни товари

140 млн. лева инвестира досега "БМФ Порт Бургас" | StandartNews.com

Близо 140 млн. лева инвестира "БМФ Порт Бургас" от вземането на концесия на двата пристанищни терминала „Бургас Изток 2" и "Бургас Запад" досега. Това съобщи специално за в. "Стандарт" изпълнителният директор на дружеството Борис Балев. Договорите за отдаване на концесия на двата терминала бяха сключени съответно на 08.09.2011 г. и 08.03.2013 г. От 2012 г. до края на 2016 г. инвестициите в двата терминала са 100 млн. лв., посочи Балев.

От началото на тази година до края на август общите инвестиции в тях възлизат на 38,8 млн. лв. През месец май пуснахме в експлоатация новия склад за меден концентрат, в който са внедрени последно поколение технологии за работа по най-високите екологични стандарти, допълни Балев. Общите инвестиции само в този проект възлизат на 30 млн. лв., пресметна изпълнителният директор на "БМФ Порт Бургас". Само от началото на годината инвестициите в него за проектиране, изграждане и оборудване са 10,7 млн. лв.

Тази година във фокуса на компанията е и изграждането на нов терминал за наливни товари. Общите инвестиции в него са почти 25 млн. лв. Основната част от тях са за изграждането на комплекса за сярна киселина – 21,5 млн. лв. Освен него тече и модернизацията на буферния склад за горива.

В проектиране, разширения и инженеринг по текущи и нови проекти на територията на двата терминала досега са инвестирани 4,9 млн. лв.

Инвестициите в други ремонтни дейности и модернизация в двата терминала възлизат общо на 2,6 млн. лв. Те са вложени в рехабилитация на жп коловози и настилки, ремонти по инфраструктурата на порта и др.
Близо 3 млн. лв. са инвестирани от януари до края на август и в механизация и оборудване на двата терминала "Бургас Изток 2" и "Бургас Запад" на "БМФ Порт Бургас", отчете изпълнителният му директор Борис Балев.

Интервю с Борис Балев - в утрешния брой на "Стандарт"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай