Трик с надценката на черешите. Търговци вдигат цената в пъти

Оказва се, че разликата от производителя до прекупвача на пазара в Пловдив е между 3 и 5 пъти

Трик с надценката на черешите. Търговци вдигат цената в пъти | StandartNews.com

Агнешко или череши да купим? За някои българи, оказва се, това е много сериозна дилема по великденските празници. Така поне е при пазаруващите в Пловдив, съобщава Нова телевизия.

Причината - високата цена на черешите във втория по големина град у нас. Оказва се, че има съществена разлика в цената на плода в радиус на 20 километра от населеното място.

Първите ранни череши в Пловдивско се берат край село Цалапица. Оказва се, че разликата от производителя до прекупвача на пазара в Пловдив е между 3 и 5 пъти.

Ранните български череши вече са на пазара, но малцина са тези, които могат да си ги позволят.

„Има череши, но цената е висока и хората избягват да купуват“, твърди производителката Елена Писова.

На пазара край Цалапица черешите се продават за 8 лева килограма, докато в Пловдив цената е между 15 и 25 лева. Гръцките череши стигат 45 лева.

Местните знаят, че има разликата в цената между тази на село, и тази в града. В Пловдив търговците са чувствителни на тема цени. Позволяват на екипа на Нова телевизия да снима стоката, но не и тях.

Има и граждани, които са взели радикални мерки. И са си засадили череши пред блока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи