Лоши новини за цените на горивата

Това е обяснимо, защото и в световен мащаб има повишаване на цените

Лоши новини за цените на горивата | StandartNews.com

Източник: БНТ

Плавно нагоре тръгнаха цените на горивата. За това алармират потребители, притеснени от поскъпването. На какво се дължи това и какви са прогнозите на малките търговци на горива, които първи усещат трусовете на този пазар, става ясно от репортаж на Нова телевизия.

„Както виждате, цените вървят устойчиво нагоре. Това е обяснимо, защото и в световен мащаб има повишаване на цените. В момента онова, което се подготвя у нас с отпадането на дерогацията и с неяснотите около съдбата на „Лукойл”, неминуемо прави цените „апетитни” за хората, които могат да оперират с тях”, коментира Николай Николов, председател на Националното сдружение на малките търговци на горива.

„След като ще ползваме чужд, неруски петрол, с по-добри качества, се надяваме наистина горивата да са по-добри. Но цените неизменно ще станат европейски”, смята Николов.

По думите му до март повишаването все още ще е леко, но след отпадането на дерогацията трябва да стигнем ниските европейски цени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи