„Уникално“ архитектурно решение в пловдивската Арман махала

„Уникално“ архитектурно решение в пловдивската Арман махала | StandartNews.com

„Уникално" архитектурно решение съществува в пловдивската Арман махала. От години жителите на квартала преминават през импровизиран тунел под две къщи, за да достигнат до близкото училище и аптека. И тунелът, и къщите са незаконни.

„Той, казусът, е стар – казва кметът на район „Северен" Ральо Ралев. – Става въпрос за един проход, който проход си го ползват, за да минават оттук, да не обикалят 100 метра. Така че изкопали са си там канал между къщите – и си го ползват".

Тунелът съществува от години, но преди няколко месеца от общината решават да го запълнят с камъни и пръст.

„Причината да го запълним ние беше, че си позволяваха да излизат от тук и да образуват незаконно сметище", обяснява Ралев.

Тунелът обаче отново е прокопан, но сега е и опасен за преминаване. Заради честите падания в него жителите на махалата заплашват да спрат децата си от училище. Те твърдят, че иначе децата трябва да обикалят километър.

„Това съм го слушал много пъти – отговаря Ралев. – Не им е това проблемът. Дали ще минат от този тунел, или от другата страна – разстоянието е почти едно и също – 50 – 100 метра. Моето дете ходи на училище на 500 метра от къщи, така че това е несъстоятелно".

От другата страна на тунела отново се е появило незаконно сметище. Тунелът ще бъде запълнен с бетон, ако то не изчезне до дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай