Събота,

Свидетел на автобусната катастрофа: Много хора подминаха на магистралата

От: Администратор -
138
Свидетел на автобусната катастрофа: Много хора подминаха на магистралата
A
A
A

Много хора подминаха автобусната катастрофа на магистрала „Тракия" вчера. Това каза в предаването „Тази събота" по bTV Николай Либезийски, един от първите втурнали се да спасяват ранени при инцидента. Той е пътувал в кола непосредствено след автобуса.

„Спрях веднага, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под автобуса има друга кола – тази, която го е ударила", обясни очевидецът.

„Имаше хора, починали на място, бяха изпаднали от автобуса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, за да излизат хората. Намерихме шофьора, който също беше излязъл навън. Върна се да загаси двигателите, за да не стане пожар", разказа той.

По думите му е имало паника сред пътниците. „Лошото е, че малко коли спират, много хора подминаха ситуацията. Малко се отзоваха, за да дадат първа помощ. Подмина ни дори кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне автобуса, отдолу имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата под автобуса", поясни Либезчийски.

Той подчерта, че службите на място са реагирали адекватно и е създадена добра организация.

Журналистът Димитър Шумналиев, който също е станал свидетел на първите минути след катастрофата, обясни, че шофьорката на леката кола, която е блъснала автобуса, е била потресена и изпаднала в шок.

Пострадалите от катастрофата, настанени в реанимацията на столичната болница „Св. Анна", са стабилизирани и контактни.

Засега не можа да кажа, че е преминала опасността за живота им, все още състоянието им е тежко. Бяха направени операции на шестима пациенти, предимно ортопедични. При единия от пациентите е имало опасност от ампутация на ръката, но хирурзите са я спасили, заяви пред bTV говорителят на болницата Антон Луков. Една от пациентките е била 10 часа на операционната маса.

В „Пирогов" бяха настанени четирима ранени – две жени, мъж и дете. Детето е в стабилно състояние и няма опасност за живота. Мъжът, който е бил с контузия и рана на главата, е освободен от болницата. Едната от пациентките е в хирургична клиника със счупени ребра и в е стабилно състояние. Майката на детето е в травматологична клиника, каза директорът на болницата проф. Асен Балтов.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com