Симеонов ще вдига забраната за пушене: Голяма част от българите са пушачи!

Симеонов ще вдига забраната за пушене: Голяма част от българите са пушачи! | StandartNews.com

Валери Симеонов ще връща тютюнопушенето в заведенията. За целта депутати от НФСБ ще внесат поправки в Закона за здравето. Те предвиждат да димим в обособени помещения, когато отидем на кафе или на ресторант.

"Законът трябва да отговаря на нормативите, но и на реалните нужди на обществото. Колкото и да не ми харесва, но голяма част от българите са пушачи", отсече непушачът Симеонов по БНТ, където представи няколко законодателни инициативи на НФСБ.

Поправките в здравния закон предвиждат да се възстанови старият режим, но не нацяло. "Ние запазваме ограниченията да не се допуска в определени места за обществено предназначение като театри, зали. "Аз съм озверял противник на пушенето, знам, че ще ме намразят тези 240 и повече човека, но пуши се и в парламента. Има едно двуличие. Аз не мога да разбера защо се създават закони, които не се спазват и се нарушават на всяка крачка", възмути се Валери Симеонов. "Ако искаме да съдействаме на бизнес, каквато е целта на НФСБ, в туристическите обекти трябва да има възможност тези хора да пушат и да не си гонят клиентите", категоричен е вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай