Неделя,

Секретно: Правят закрит център за бежанци в Странджа?

От: Администратор -
162
Секретно: Правят закрит център за бежанци в Странджа?
A
A
A

Гранична полиция подготвя в пълна секретност изграждането на център за бежанци от закрит тип. Информация упорито набира скорост в региона, но до момента официално потвърждение от властите няма. Институциите тактично запазват мълчание по темата, няма никаква яснота и около мотивите за това решение.

Твърди се обаче, че вече е дадена зелена светлина на проекта и е въпрос на време в района да бъдат стоварени сглобяемите конструкции.

Местните разказват, че преди седмица екип от експерти пристигнал в Синеморец, за да извърши оглед. „Намириса ни, че нещо правят, така и не ни казаха защо идват...", споделят жителите на селището

Граничните са извършили оглед в местността „Пальокупата'' – между Синеморец и Бродилово, научи Дарик-Бургас.

Според предварителните данни навътре в гората ще бъдат поставени фургони и метални контейнери, в които да бъдат настанявани мигрантите, преминали нелегално границата с Турция. Мястото е избрано така, че да е на петнадесетина километра от населените места, за да се предотврати и евентуално напрежение.

Вероятно става въпрос за транзитен център. Идеята е при залавянето им бежанците да не бъдат транспортирани до вътрешността на страната, а да бъдат екстрадирани обратно директно след задържането им.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com