Протести заради разбитите пътища и в Плевенско

Протести заради разбитите пътища и в Плевенско | StandartNews.com

Протести срещу лош път започват в плевенската община Гулянци. Днес в 10 ч. недоволни граждани ще блокират за един час второкласния път за Никопол.

Причината е „ужасяващото състояние на участъка от село Милковица до село Черквица и липсата на адекватни действия от страна на държавата". Подписката е изпратена до ресорните институции и е подкрепена от над 1600 души.

Към момента цялата отсечка е осеяна с дупки, някои от които са с диаметър над два метра и дълбочина над 25 сантиметра. Има участъци, на които изцяло липсва настилка, други пропадат. По думите на хората линейки и автобуси вече отказват да минават по пътя, а собствените им коли са разбити. Заради тежкотоварния трафик страдат и къщите, които се напукват.

"Настояваме за спешен ремонт на пътя, този път 10-12 г. не е пипнат. Първа копка направиха с техника преди 12 г., замина си фирмата. Втора копка преди 5-6 г.", разказа кметът на Милковица Иван Александров.

Пътят е важен, защото води до няколко пристанища на река Дунав. Той е единствената връзка на хората с общинския център Гулянци и областния град Плевен, както и с Районния съд в Никопол.

Кметът на Гулянци Лъчезар Янков посочи, че в случая не може да направи нищо, защото пътят е държавен, а не общински. По думите му цялата четвъртокласна мрежа в общината е ремонтирана.

Протестиращите настояват пътната агенция да вземе незабавни мерки и да ремонтира основно 15-километровата отсечка, като в противен случай гражданското неподчинение ще продължи и през следващите дни за все повече време.

Така в неделя пътят може да остане затворен за 6 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай