Предимно слънчево

Предимно слънчево | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време с висока облачност, след обяд - значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от 7 до 12 градуса, а максималните - между 23 и 28 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието остава мъгливо, но след обяд мъглата ще се разсейва. Временно вятърът ще се ориентира от север-северозапад, но след обяд отново ще се ориентира от югоизток и ще е слаб до умерен. Максимална температура на въздуха - между 10 и 12 градуса, температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна, предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, по високите части - от югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 18 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

В понеделник сутринта ще има значителна висока облачност, а през деня от запад облачността ще се снишава и по-късно на места в Западна България ще превали дъжд. Дневните температури ще се понижат. Във вторник над много райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има превалявания, придружени и с гръмотевици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай