Сряда,

МОСВ: Критично остава нивото на реките Тунджа и Камчия

От: Администратор -
196360
МОСВ: Критично остава нивото на реките Тунджа и Камчия
A
A
A

София. В областите Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян, очакваното количество на валежите на места ще достигне около и над 40 л/кв.м., съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ). По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), в четири области за утре е обявен оранжев код за дъжд. 

Оранжев код: Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

От днес, вследствие на валежите от дъжд и високата почвена влага, отново ще започнат да се повишават речните нива в цялата страна. С повишено внимание трябва да се наблюдават река Тунджа при градовете Ямбол и Елхово, както и река Камчия, където в резултат на прогнозирани валежи и наложилото се изпускане на води от язовирите Жребчево, Камчия и Тича, се очаква нивото да се задържи критично.

Възможни са внезапни наводнения.


Всички новини от категория България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички