Петък,

МОСВ: Критично остава нивото на реките Тунджа и Камчия

От: Администратор -
A
A
A

София. В областите Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян, очакваното количество на валежите на места ще достигне около и над 40 л/кв.м., съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ). По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), в четири области за утре е обявен оранжев код за дъжд. 

Оранжев код: Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

От днес, вследствие на валежите от дъжд и високата почвена влага, отново ще започнат да се повишават речните нива в цялата страна. С повишено внимание трябва да се наблюдават река Тунджа при градовете Ямбол и Елхово, както и река Камчия, където в резултат на прогнозирани валежи и наложилото се изпускане на води от язовирите Жребчево, Камчия и Тича, се очаква нивото да се задържи критично.

Възможни са внезапни наводнения.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички