Какво време ни чака през уикенда?

Какво време ни чака през уикенда? | StandartNews.com

Днес времето отново ще бъде топло за периода. На места в Дунавската равнина сутринта, а над Черноморието - почти през целия ден, ще има мъгла. Ще бъде предимно слънчево, след обяд - над планинските райони от Западна и Централна България - с купеста облачност. Само на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури: 24-29 градуса, в София - около 25 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще бъде хладно, мъгливо, със слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд - над масивите от Западна и Централна България - с купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

През почивните дни ще преобладава слънчево и топло за периода време, въпреки че ще започне постепенно понижение на температурите.

В събота в следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В неделя вероятността за валежи е по-малка. Вятърът ще бъде югоизточен, слаб до умерен.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай