И преди Великден жестокостите към животни не секват

И преди Великден жестокостите към животни не секват | StandartNews.com

Бездомно куче с отрязани и четирите лапи е открито в Централния гробищен парк на Пазарджик. Безпомощното животно е спасено от Зоополицията, която се е отзовала по сигнал на граждани. Предадено е на местни природозащитници, тъй като в града няма приют, където да бъде настанено.

Животното е открито на 5 април, но се предполага, че дълго се е мъчило след нечовешкото издевателство. В опит да избяга от екзекуторите си се е завлякло в гробището и се е скрило.

От доброволческата организация PAW-Pazardjik Animal Welfare светкавично са организирали приемането на тежко раненото куче в местната ветеринарна клиника „Стилвет", където му е оказана първа помощ. Раните са промити и превързани, приложени са обезболяващи. Вчера е преместено в столичната клиника „Добро хрумване"-Изток. Предстоят прегледи от ортопед и специалист по вътрешни болести.

Жената, поела грижата за животното, е в майчинство и няма финансовата възможност да поеме цената на лечението. Затова от PAW-Pazardjik Animal Welfare разпространиха призив за помощ с банкова сметка и сметка в система за електронни плащания:

IBAN - BG35FINV915010UB163292
SWIFT: FINVBGSF
Aneta Nikolaeva Petkova
Pay pal - [email protected]

Полицията проверява случая и издирва извършителите. По влезлия в сила от 2015 година чл. 325б за такава жестокост над гръбначни животни са предвидени от 1 до 3 години лишаване от свобода и от 1000 до 5000 лева глоба.

От публикации на организацията се разбира, че в последните дни в Пазарджишко е регистриран поредният бум на пребити, блъснати или изоставени на произвола четириноги. Доброволки са прибрали, ваксинирали и обезпаразитили над десет кучета – бебета и възрастни, за които се търси дом и помощ, тъй като благодетелите им не смогват с плащането на ветеринарните услуги.

Две бити малки са били намерени край панагюрското село Бъта, едното от които в по-тежко състояние. То е прегледано от лекар, дадени са му медикаменти и вече е по-добре.

Спасени са още женска, блъсната от автомобил и изоставена, както и друга с кученца. Освен тях са прибрани и пет бебета, още почти слепи, изхвърлени от стопаните им.

За повечето изоставени животни се намират нови стопани в Германия. Затова и много от постингите на спасителите им са на немски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай