ГЛЕДНА ТОЧКА: София прайд е частно парти, финансирано отвън

ГЛЕДНА ТОЧКА: София прайд е частно парти, финансирано отвън | StandartNews.com

ВМРО има устойчива позиция против традиционния София прайд назад в годините. Многократно сме изтъквали аргументите, че това събитие противоречи на нашата традиционна национална философия.

Става въпрос за чужди влияния, които с финансово стимулиране отвън, се опитват да прокарат у нас идеята, че ние трябва да си изменим вътрешния правов ред в посока краен либерализъм. От няколко години самите организатори на гей-парада не крият, че имат вече политически искания от типа признаване на еднополови бракове, осиновяване на деца от еднополови двойки и т.н. Всички онези процеси, които са успели да наложат в Западна Европа. И сега ние се явяваме поредното експериментално поле за тази джендър идеология, както нашумя покрай Истанбулската конвенция. Няма как, като традиционалисти и консервативни хора, които уважават и Българската православна църква, да подкрепяме подобно нещо. Всъщност организаторите и участниците в гей парада са едни абсолютни тоталитаристи и тяхната идея не е да се борят за права и демокрация, а да наложат силово една чужда за българите доктрина.

Втора поредна година сезирам министъра на вътрешните работи Валентин Радев, че съгласуването от страна на полицейските органи за провеждането на това мероприятие в центъра на София, се извършва в нарушение на законите. И с този сигнал, който депозирах до него, съм описал следната ситуация. МВР изкарва по 1300 полицаи да пазят това мероприятие. Плащат тези разходи с парите на данъкоплатците и в същото време не изпълняват законното задължение, ако има данни за опасност от нарушаване на обществения ред, парадът или трябва да бъде забранен или да бъде пренасочен за друг ден, друго място, друг час. Т.е. МВР в момента изпълнява закона на половина, което си е чисто правонарушение. И аз съм задал официално тези въпроси, за да получа отговор кое, аджеба, е вярното. Ако има опасност за обществения ред, защо не са подали информация към Столична община да го забрани. Ако няма опасност за обществения ред, на какво основание се изкарват тези над 1000 и повече полицаи да пазят гей-парада. Сами съзнавате, че има вътрешно противоречие между действия, думи и дела на силовото ведомство.

Ето, в Ботевград примерно, отново има проблеми с тежка битова престъпност и в същото време вместо да насочим този ресурс към малките общини, за да спасим хората от циганските банди или каквито да е други престъпници, които вилнеят там, ние плащаме стотици хиляди левове, за да направим кефа на една маргинална групичка в центъра на София. Това реално е едно частно парти на група хора, които на база на хомосексуалните си изпълнения в кревата, желаят да определят политическия ход на обществото по темата пол, брак и т.н. И това се прави силово и се налага и, за съжаление, чрез представители на някои медии, които открито лобират в тази посока.

Нашата европейска цивилизация казва, че личната сфера на човек е неприкосновена, но и неговите интимни тежнения не трябва бъдат налагани на обществото. А тези хорица правят точно обратното. Те от креватните си изпълнения правят политика по улиците на столицата. И ни убеждават, че това е нормално, защото еди си къде било прието. Да де, ама обществата в света са различни по своята философия и никой не трябва да бъде принуждаван да приема нещо, което не харесва. Това се нарича диктатура. Аз и един друг акцент давам. Преди американският посланик беше много активен в пропагандирането на тази джендър идеология, но виждате, че до момента щатското посолство мълчи. Защо? Защото политиката на Вашингтон се обърна на 180 градуса и вече там не се гледа с добро око на този износ на джендър идеология. И поради тази причина посланикът мълчи, за да не му изстине мястото. Според мен организаторите на гей парада малко спекулират с въпроса дали столичният кмет подкрепя или не парада. Факт е, че Столична община излезе официално с тази позиция, което беше много тежка грешка, но аз не мисля, че кметът ще застане до тях на прайда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай