Десетки искат да помогнат на абитуриента от Елисейна и майка му след пожара

Десетки искат да помогнат на абитуриента от Елисейна и майка му след пожара | StandartNews.com

След като пожар ги остави без дом навръх Цветница, на Възкресение Христово Росица Петрова и синът й Тихомир от мездренското с.Елисейна все още не са се върнали към нормалния живот. Разликата обаче е, че имат надежда, че ще имат покрив над главата си.

Десетки хора от цяла България, а даже и от чужбина искат да помогнат на семейството след излъчването на репортажа по bTV. „Стягам се за матурите. Искам само здраве и къща", сподели днес Тихомир. Няколко фирми и мото клубът от Варна са се ангажирали да му помогнат да преживее един наистина хубав абитуриентски бал.

Иначе момчето, което работи като строител, за да помага на майка си, може да се включи в изграждането на нова къща, но няма как да се справи само. А от стария дом е останал само един трап. Имотът е разчистен с помощта и на тежка механизация от Община Мездра.

Търсят се варианти за Росица и Тихомир, които в момента спят при приятели. Временно може да бъде предоставен фургон, но изграждането на нова къща или закупуване и ремонт на друга са много скъпи опции, които двамата няма как да си позволят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай