Вторник,

Завърнали се от Китай сливенци са под карантина

От: Рачо Рачев -
261
Завърнали се от Китай сливенци са под карантина
A
A
A

Районната здравна инспекция в Сливен постави под карантина завърнали се от Китай жители на града. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

На територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването. Информацията разпространи директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова в отговор на запитване от областния управител Чавдар Божурски, предизвикано от обществения интерес.

В писмо до областния управител д-р Балулова съобщава още, че наблюдаваните лица са в добро общо здравословно състояние, без субективни оплаквания.

На територията на страната няма регистрирани случаи на заболели от инфекциозното заболяване, причинено от нов коронавирус 2019-nCoV (COVID-19).

До лечебните заведения в Сливенска област са изпратени информационни материали и алгоритми за действие. На сайта на РЗИ-Сливен периодично се публикува актуална информация за заболяването.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com