Петък,

Завърнали се от Китай сливенци са под карантина

От: Рачо Рачев -
112
Завърнали се от Китай сливенци са под карантина
A
A
A

Районната здравна инспекция в Сливен постави под карантина завърнали се от Китай жители на града. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

На територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването. Информацията разпространи директорът на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова в отговор на запитване от областния управител Чавдар Божурски, предизвикано от обществения интерес.

В писмо до областния управител д-р Балулова съобщава още, че наблюдаваните лица са в добро общо здравословно състояние, без субективни оплаквания.

На територията на страната няма регистрирани случаи на заболели от инфекциозното заболяване, причинено от нов коронавирус 2019-nCoV (COVID-19).

До лечебните заведения в Сливенска област са изпратени информационни материали и алгоритми за действие. На сайта на РЗИ-Сливен периодично се публикува актуална информация за заболяването.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички