Защо лекар бе пребит в кабинета му

Д-р Ивайло Иванов никога не е допускал, че може да стане обект на агресия

Защо лекар бе пребит в кабинета му | StandartNews.com

Д-р Ивайло Иванов, който беше нападнат в кабинета си от Венцислав Ангелов, известен с прякора Чикагото, никога не е допускал, че може да стане обект на агресия. Той е категоричен, че няма да се откаже от професията си. „Ще обсъдя с адвокатите си дали да заведа гражданско дело. Ние сме в кабинетите си за да помагаме, а не да се бием с пациентите си“, каза още лекарят. „Как да се чувства човек, който е повален на пода, уплашен, унизен, оскърбен от всичко това?”, пита лекарят.

В ефира на Нова телевизия медикът разказа, че Чикагото нахлул в кабинета му заедно с жена, чийто мъж бил починал от COVID-19 и започнали да му задават провокативни въпроси. Лекарят се опитал да обясни, но разбрал, че те не търсят отговори. 

Лекарят трудно разбрал, че от него се търси отговорност за починал пациент след ваксина. „Той пощуря и откачи. Имам наранявания – рана зад ухото, зад врата имам кръвонасядания“, сподели д-р Иванов.

Припомняме, че в понеделник (17 януари) Венцислав Ангелов-Чикагото нападна общопрактикуващ лекар в русенското Ново село в кабинета му, а кадрите бяха излъчвани на живо в социална мрежа. Същият ден Чикагото бе задържан, а по-късно районният съд в Русе го остави за постоянно в ареста. Ангелов е отдавна известен с риторика против ковид ваксини във Фейсбук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай