Четвъртък,

Варненски кардиохирург стана Лекар на годината

От: Редактори, казър бТВ -
416
Варненски кардиохирург стана Лекар на годината
A
A
A

Д-р Пламен Панайотов от болница "Света Марина", който е кардиохирург, стана Лекар на годината. За наградата, връчена му от Българския лекарски съюз, той обясни, че емоцията е била по-силна, отколкото очаквал. "Признанието е за цялостната работа", посочи той в предаването "Тази сутрин" по бТВ. 

Зад гърба му има повече от 30 години практика, от тях 25 са в кардиохирургията. "Хирургията носи удовлетворение, но разочарованията и трудностите не са никак малко", каза лекарят. 

Работил е в Кувейт, но се връща в България. "Работейки в чужбина, винаги оставаш на втори план. Няма нищо по-хубаво от това да се върнеш на мястото, където си роден, в държавата, където са твоите близки и приятелите", обясни проф. Пламен Панайотов. 

За протестите на медицинските сестри, той отбеляза, че те имат много искания, които са основателни. "Има още много какво да се желае, за да останат хората и да бъдат мотивирани, както лекарите, така и медицинските сестри. По-добре да останат да работят в България, където да са пълноценни, а не да бъдат гледачи на възрастни хора в чужбина", коментира професорът.

"Апокалиптични прогнози са се правили винаги. Смятам, че се вземат мерки, но проблемите в здравеопазването трябва да се решават комплексно", е мнението на лекарят на годината.

Според него кардиохирургията в България е на добро европейско ниво. Работи се изключително сериозно, категоричен беше проф. Пламен Панайотов.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички