Варненски кардиохирург стана Лекар на годината

Зад гърба му има повече от 30 години практика, от тях 25 са в кардиохирургията

Варненски кардиохирург стана Лекар на годината | StandartNews.com

Д-р Пламен Панайотов от болница "Света Марина", който е кардиохирург, стана Лекар на годината. За наградата, връчена му от Българския лекарски съюз, той обясни, че емоцията е била по-силна, отколкото очаквал. "Признанието е за цялостната работа", посочи той в предаването "Тази сутрин" по бТВ. 

Зад гърба му има повече от 30 години практика, от тях 25 са в кардиохирургията. "Хирургията носи удовлетворение, но разочарованията и трудностите не са никак малко", каза лекарят. 

Работил е в Кувейт, но се връща в България. "Работейки в чужбина, винаги оставаш на втори план. Няма нищо по-хубаво от това да се върнеш на мястото, където си роден, в държавата, където са твоите близки и приятелите", обясни проф. Пламен Панайотов. 

За протестите на медицинските сестри, той отбеляза, че те имат много искания, които са основателни. "Има още много какво да се желае, за да останат хората и да бъдат мотивирани, както лекарите, така и медицинските сестри. По-добре да останат да работят в България, където да са пълноценни, а не да бъдат гледачи на възрастни хора в чужбина", коментира професорът.

"Апокалиптични прогнози са се правили винаги. Смятам, че се вземат мерки, но проблемите в здравеопазването трябва да се решават комплексно", е мнението на лекарят на годината.

Според него кардиохирургията в България е на добро европейско ниво. Работи се изключително сериозно, категоричен беше проф. Пламен Панайотов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай