УМБАЛ Пълмед - гр. Пловдив с целодневен Детски неотложен кабинет

Прегледите се извършват и през уикенда

УМБАЛ Пълмед - гр. Пловдив с целодневен Детски неотложен кабинет | StandartNews.com

На територията на УМБАЛ „Пълмед“- гр. Пловдив функционира целодневен Детски неотложен кабинет. Той работи от понеделник до неделя от 8:00 до 20:00ч. без предварително записване на часове, съобщиха от лечебното заведение.

В кабинета се осигурява консултативна помощ при всички неотложни състояния, свързани с педиатричните заболявания при деца от 0 до 18 годишна възраст. Към звеното, част от структурата на Спешно отделение на лечебното заведение, функционира манипулационна, където при необходимост могат да се приложат медикаменти – мускулно или венозно, както и да се провеждат инхалации.

В съседния корпус на медицинския комплекс, където се намира специализирания кабинет, е ситуирано и Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“. При преценка от страна на екипа педиатри от  кабинета, болничното лечение може да започне своевременно.

„Кабинетът функционираше с намалено работно време още преди няколко месеца, но се радваме, че можем да предложим помощта си на родителите вече през целия ден. Благодарение на опита и медицинската експертиза на педиатрите, работещи в кабинета, ще осигурим на родителите висококвалифиирана помощ по различни направления в областта на педиатрията. Чрез колаборацията ни с екипа на Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“ и останалите специалисти по детски болести в ДКЦ „Пълмед“, можем да предложим на малките ни пациенти комплексна диагностика и извънболнично или болнично лечение“, коментира екипът на специализирания детски целодневен кабинет.

Повече информация за Детски неотложен кабинет може да се получи на тел. 0892 222 952

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай