Търсят 70 лекари за Англия

До 22 юни се приемат кандидатури за работа в Херфордшир и Западен Есекс с годишни заплати от 70 000 до 200 000 британски лири

Търсят 70 лекари за Англия | StandartNews.com

Paragona и Национална здравна служба (NHS) продължават да набират лекари-специалисти по Обща медицина за работа в Лондон, като към момента остават 70 места. Работните позиции са отворени за кандидатстване за всички общопрактикуващи лекари в много държави от Европейския съюз, включително България, Хърватия, Гърция, Италия, Литва, Полша и Испания. Специалистите, набрани по проекта, ще имат възможност да работят в две от най-атрактивните области на Обединеното кралство, а именно Херфордшир и Западен Есекс. Курсовете за обучение за всички одобрени кандидати ще се проведат в Пясѐчно, близо до Варшава, като стартират първо на 12 август, а след това – в началото на ноември месец.

Херфордшир и Западен Есекс са сред най-живописните райони в южна Англия. Те разполагат с отлични учебни заведения и се намират в близост до централен Лондон. Според класация на uSwitch Better Family Life Index, която изследва живота в 138 британски окръга, Херфордшир е най-доброто място за живот във Великобритания. Херфордшир и Западен Есекс са известни като китни малки градове и природни резервати, които са сред любимите места на известни филмови режисьори.

„Страхотни училища, 20-минутно пътуване с влак до Лондон, 50 километра до плажа и само няколко крачки до Кеймбриджкия университет и Летище „Лутън“ – всичко това прави баланса между кариерата и семейството по-лесен – заяви Мартин Радз, управител и съосновател на Paragona. – Лекарите в нашата програма ще бъдат щастливи от разпределението на работната си седмица, защото ще имат достатъчно време да се насладят на заобикалящата ги среда, като започнат от 17 и стигнат до 37.5 работни часа на седмица.”

Тазгодишната програма за лекари-специалисти по Обща медицина се фокусира не само върху напредването в кариерата, но и върху личностното развитие. Paragona иска да се увери, че участниците се чувстват спокойни и сигурни.

„Националната здравна служба ни увери, че резултатите от Брекзит няма да повлияят върху програмата ни. Всеки етап от процеса е създаден така, че да осигури удобството на участниците и техните семейства. Paragona ги подкрепя през цялото време с курсове по английски език, насоки за работа при различията между здравните системи във Великобритания и Европа, при преместването, намирането на училища за децата и работни места за съпрузите, както и с обучения за процесите на новото работно място” – споделя Кинга Лозинска, главен изпълнителен директор на Paragona.

Не е необходимо участниците в курсовете по ориентация на Paragona, които се провеждат в кампуса на компанията в Пясѐчно, да се явяват на задължителните езикови курсове IELTS и OET, които досега бяха единственият начин за всички чужденци да получат разрешително за работа като лекари-специалисти по Обща медицина от NHS. Следващите два курса за медици, които желаят да практикуват в Херфордшир и Западен Есекс, започват съответно на 12 август, а след това – през първите седмици на ноември. Кандидатури се приемат до 22 юни.

„Това, което отличава предложението на Paragona, е, че участниците получават пълна работна заплата по време на обучението си и до 8000 британски лири при тяхното преместване – добави г-жа Лозинска. – Първоначално, семейните лекари, които работят около 17 часа на седмица, изкарват близо 70 000 паунда. След този период на адаптация работата им се увеличава до 37.5 работни часа на седмица, с годишна заплата от 80 000 паунда. След две или три години, един лекар обикновено изкарва 90 000 паунда на година.“

Много британски болници и клиники, които работят с Paragona, търсят лекари за постоянни позиции или бизнес партньорства, дори и за висши ръководни позиции, при които заплатите могат да достигнат до 200 000 паунда. Това не е първата година, в която Paragona си партнира с Националната здравна служба в Обединеното кралство. През 2004 г. компанията нае и обучи 300 зъболекари от цяла Европа за работа във Великобритания. В следващите месеци Paragona ще наема хора и за други региони във Великобритания.

За повече информация относно набирането на лекари-специалисти по Обща медицина за работа към Националната служба по здравеопазване във Великобритания (NHS): www.paragona.com

За Paragona:

Paragona е водещ световен доставчик на международни решения за проблемите, свързани с недостига на специалисти в сектора на здравеопазването. От 2002 г. досега компанията е подпомогнала над 1000 медицински специалисти да започнат нов живот и кариера в чужбина. Paragona дава възможност за развитие на професионалните умения на европейски лекари в престижни медицински заведения в Скандинавия, Великобритания и Франция. Компанията помага с намирането на подходяща позиция, цялостната подготовка и оформянето на необходимата документация, както и с включването в организирано интензивно езиково обучение, напълно безплатно. Работата в препоръчаните от Paragona болници гарантира конкурентно заплащане, благоприятни социални условия и добра работна среда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай