Сряда,

„Софиямед“ празнува 11 години

От: Стандарт -
953
„Софиямед“ празнува 11 години
A
A
A

Днес медицински комплекс „Софиямед“, включващ университетска болница и 2 диагностично-консултативни центрове, празнува 11  години от своето основаване.

За 11г. „Софиямед“ се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощ, благодарение на водещите си специалисти по различни медицински специалности, високотехнологичната база и топ апаратура.  “Софиямед“ не спира да се развива и доказателство за това е предстоящото разкриване до края на годината на няколко специализирани центъра, обезпечени с медицинската експертиза на едни от най-добрите специалисти в страната и последно поколение апаратура.

Сред тях е модерен Център за лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина с най-съвременните технологични възможности за лечение на онкологично болни пациенти. Така лечебното заведение се превръща в едно от малкото у нас, предлагащо на българските пациенти възможно най-комплексната медицинска грижа по почти всички медицински специалности.

Центърът за лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина ще заработи скоро и е оборудван с най-модерна техника на световно ново. Тя е на технологичните гиганти VARIAN и SIEMENS Healthineers.

По случай 11г. „Софиямед“ всеки желаещ ще може да направи профилактичен преглед като част от традиционната кампания за безплатни прегледи на медицинския комплекс „Бъдете здрави“. Прегледите са по над 11 медицински специалности и се провеждат с предварително записване през системата Superdoc.bg във всички блокове на ДКЦ „Софиямед“.

До края на годината в болницата ще бъдат разкрити и още няколко специализирани медицински центъра - за профилактика, диагностика и лечение на рака на дебелото черво, Център по колопроктология, Простата център, Център за естетична и функционална ринопластика. Скоро между 6-те лечебни заведения от групата на „Булфарма“, част от която са УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“, МБАЛ „Бургасмед“, МС „Здраве“, гр. Пазарджик, МБАЛ „Здраве“, гр. Велинград и МБАЛ „Проф.Д.Ранев“, гр. Пещера ще заработи и иновативна система за архив, обмен на данни и 3D реконструкции на образно диагностични изследвания, разработена съвместно с технологичния гигант SIEMENS Healthineers.

Инвестициите в медицинския комплекс и през 2023г. ще продължат. Така в края на 2023г. ДКЦ „Софиямед“ БЛОК1 ще влезе в самостоятелна сграда, а част от структурите на болницата ще бъдат разширени. Ще бъде разкрито и ново Отделение по кардиохирургия.

 

„Нашите инвестиции са в няколко основни насоки, които ще продължат и занапред. Обезпечаване на диагностиката и лечението на нашите пациенти с най-модерната апаратура и с медицинската експертиза на едни от най-изявените медицински екипи в страната при максимално комфортни условия“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

Благодарим Ви, че 11 години сме рамо до рамо. Благодарим Ви за доверието- на Вас, нашите пациенти и екип. Всичко, което сме днес е благодарение на вас- място в услуга на здравето, „пулсиращо“ с ритъма му. Това е и нашето мото тази година „С пулса на Вашето здраве“, допълват още от „Софиямед“ като поздравяват и всички партньори и приятели на медицинския комплекс за тяхната дългогодишна подкрепа.

За 11 години през ДКЦ-тата на „Софиямед“ са преминали близо 1 000 000 пациенти, в болницата са се лекували над 350 000 души и са извършени близо 155 000 операции и оперативни интервенции.

 

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com