Шефът на Пирогов: У нас има 365 лечебни заведения

Могат да се намалят поне със сто, защото всички черпят ресурс от Здравната каса

Шефът на Пирогов: У нас има 365 лечебни заведения | StandartNews.com

В България има регистрирани 365 лечебни заведения, а те са много за броя на населението на страната ни. Могат да се намалят поне със сто, защото всички черпят ресурс от Здравната каса, казва в интервю за "Монитор" шефът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов. Не става дума за закриване на лечебни заведения, подчертава професорът.

"Все още не сме на нивото, на което искаме да бъдем, но за две години направихме много. Успяхме да подобрим много работата на колегите. Вече всички разбраха, че е много важно отношението към пациентите и те да бъдат доволни. Това веднага рефлектира върху желанието на все повече хора да се лекуват в нашата болница. А това доведе до увеличаване на оборота и на трудовите възнаграждения на работещите в „Пирогов“. Обемът на болницата за две години се увеличи с повече от 1 млн. лева приходи на месец. Очакваме, и то съвсем реално, в края на годината да достигнем вече 12 млн. лв. над оборота, който е постигнат преди две години, което е една сериозна сума. Тези цифри показват, че „Пирогов“ има огромен потенциал. Когато успеем да довършим проектите, които сме започнали, за обновяване на клиниките и отделенията, се надяваме, че пациентите ще останат доволни и ще бъдем една от най-търсените болници в София и в страната", казва Балтов.

"Да, най-търсени сме за спешни състояния, но искаме да приемаме повече планови случаи, тъй като имаме много добри специалисти. Сега 85% от пациентите идват по спешност и невинаги могат да оценят дали тези специалисти са най-добри. Мога обаче да гарантирам, че тук работят колеги от всички специалности, които са на европейско, дори на световно ниво. Затова те заслужават да имат и един добър планов прием при много добри условия в съответните отделения и клиники, в които те работят. Идеята ни е да надградим така, че да увеличим точно плановия прием с пациенти, които желаят да бъдат лекувани в „Пирогов“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай