С отбора на ГЕРБ ще преобразим Асеновград

С отбора на ГЕРБ ще преобразим Асеновград | StandartNews.com

Силвия Хубенова, кандидат на ГЕРБ за кмет на Асеновград

- Представете се с няколко думи. Коя е Силвия Хубенова?

- Може би определението обществена личност отговаря най-точно на моя профил. Започнах професионалния път в библиотека, продължих в читалище, след това в неправителствения сектор. Бях зам.-кмет на община Асеновград и отговарях за работата по европроекти и вече три мандата съм депутат от Асеновград и част от парламентарната група на ПП ГЕРБ. Кандидат съм за кмет на община Асеновград, издигната от ГЕРБ.

- Защо решихте да се кандидатирате за кмет на община Асеновград?

- Защото общината ни има нужда от промяна, от нов мениджър, зад когото стои управляващата партия. През последните шест години преминах през една много сериозна школа, наречена парламент. Голяма част от днешните министри бяха мои колеги в 42-то народно събрание, а и до днес са мои приятели. Бъдейки част от отбора на ГЕРБ, придобих знания, опит и самочувствие, че знам как се управлява една община. Убедена съм, че мога и знам как да направя общината ни по-развита и как да има видими резултати за Асеновград.

- Кои ще бъдат вашите основни приоритети, ако станете кмет?

- Един от основните ми приоритети ще бъде развитието на туризма в общината ни. Смятам, че на територията на общината има уникални културно-исторически и религиозни обекти, които не са достатъчно известни и развити. Асеновград е известен като Малкия Ерусалим заради многобройните параклиси, храмове и манастири, намиращи се на територията на общината. За съжаление голяма част от тях не са общоизвестни. Градът ни се слави с производството на вино от сорта мавруд в целия свят, а същевременно ние не използваме уникалната възможност да промотираме винения туризъм. Друг мой приоритет е спортът и младежката политика. Не е нормално 15-ят по големина град в България да няма съвременна спортна зала, закрит плувен басейн. Стадионът, на който играе "Асеновец", е под всякаква критика. Ще акцентирам също и върху подобряване на инфраструктурата. Основно внимание ще бъде обърнато на уличната мрежа в крайните квартали и междублоковите пространства.

В Асеновград има Палеонтологичен музей, който планирам да бъде преместен в центъра на града.
Близостта на Асеновград до Пловдив и избирането на Пловдив за "Европейска столица на културата 2019" според мен е уникална възможност в нашия град да се провеждат съпътстващи събития, чрез които да привлечем туристи и да рекламираме общината ни.

- Кои са най-сериозните проблеми на Община Асеновград и как ще се справите с тях?

- Един от основните проблеми според мен е липсата на комуникация между община и бизнес, което вреди сериозно и на двете страни. По време на първото управление на ГЕРБ в общината, където аз бях зам.-кмет, ние спечелихме техническа помощ за изработване на проект за изграждане на индустриална зона "Изток". За съжаление ситуацията 4 г. по-късно е все още на ниво проектна готовност. Идеята на екипа ми е тази зона да се парцелира и да бъдат осигурени за сметка на общината всички видове комуникации и тези парцели да бъдат предложени на преференциални цени на местния бизнес. Така се надяваме да привлечем и външни инвеститори, тъй като развит бизнес означава нови работни места и повече средства за общината. При срещите ми с бизнеса като основен проблем се очертава и липсата на подготвени кадри на местно ниво. С новите промени в Закона за предучилищното и училищното образование се дава значителна възможност за развитие на дуалното образование. Друг основен проблем в общината ни е здравеопазването. Общинската болница се нуждае от основен ремонт на отделенията и от закупуване на нова съвременна апаратура. Освен това за мен е изключително важна сигурността на гражданите на общината. Планираме видеонаблюдение във всички населени места, както и създаването на общинска полиция.

- Какво е посланието ви към жителите на Община Асеновград?

- Да бъдат активни. Да гласуват и активно да изразяват гражданската си позиция, защото е време за видими резултати за Асеновград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай