Проф. Христова с ключова прогноза, какво ни чака

Ръст на Ковид болните

Проф. Христова с ключова прогноза, какво ни чака | StandartNews.com

Пореден ден, в който отчитаме ръст на Ковид болните. Увеличението на случаите се дължи на постоянните мутации на вируса. Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова и държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев са категорични, че това няма да е последната Ковид вълна у нас.

"Този вирус се оказа доста изменчив, няма да е последната вълна тази, която предстои. Следващите вълни няма да са с толкова голям брой забелели", прогнозира проф. Ива Христова, предаде България Он Ер.

Най-застрашени са хората над 65-годишна възраст и тези с хронични заболявания. Все повече нарастват обаче и случаите на деца. Интересът към ваксините срещу Ковид-19 също бележи ръст. В Пловдив, където през седмицата 4 паралелки бяха поставени под карантина, има опашки от желаещи да се ваксинират.

"Не са нужни по-специални мерки. Тези които се притесняват, може да носят маски като предпазна мярка. Други ограничителни мерки не се налагат. Нарастването е бързо и ще видим докъде ще стигнат нещата", допълни доц. Ангел Кунчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай