Проф. Балтов: В Пирогов всичко е прозрачно

Делта вариантът на инфекцията е тук, но не се взимат мерки за това

Проф. Балтов: В Пирогов всичко е прозрачно | StandartNews.com

В „Пирогов“ всичко е извършвано прозрачно. В това бе категоричен бившият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов в сутрешния блок на БНТ. По думите на Балтов твърденията за непрозрачното управление на „Пирогов“ са едни откровени лъжи и явно портите на заместник-министър Димитър Петров са разклатени, щом си служи с тях. Тук се опитва да се внуши, че има казус „Александровска болница“, но не е така, увери Асен Балтов. 

След като е направена равносметка се оказва, че харчовете по време на пандемията „Пирогов“ са над 8.5 млн. лв. за лечение на пациентите. Тези разходи били абсолютно наложителни, като медиците не са се опитвали да спестяват от лечение. Проф. Балтов не е виждал Стойчо Кацаров и не е имал контакти със заместник-министрите. Ние виждаме какво се случи за тези два месеца и половина и се оказа, че министърът на здравеопазването е бивш председател на неправителствена организация, започна да прави проверки и да ликвидира ръководства, посочи Балтов. Присъединявам се към мнението на БЛС и УС на Софийската лекарска колегия и искаме оставката на шефа на НЗОК Петко Салчев, защото той си позволява, след като минаха двете вълни, в момента да пуска проверки, категоричен бе проф. Балтов.

Той ще обжалва уволнението си. В съда ще бъде доказано, защото на мен не ми се дава възможност да пусна заявленията си, изтъкна той. Оказва се, че аз съм некомпетентен, непрозрачен и управлявам незаконно болницата, негодува бившият директор на "Пирогов".  Правят се внушения, опорки и служебният здравен министър се опитва да настрои обществото против нас. В последните два месеца и половина не се увеличиха ваксинациите, не сме подготвени за нова вълна и мисля, че много хора ще разберат какво се случи през тези два месеца и половина - опит за тотално дискриминиране на държавните болници от служебния здравен министър и всички ние ще берем плодовете на неговия труд в следващите месеци, предупреди проф. Балтов. 

Той посочи, че делта вариантът на инфекцията е тук, но не се взимат мерки за това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай