Петък,

Половин милиард повече за здраве в бюджета. Ще го усетим ли?

От: Стандарт -
3169
Половин милиард повече за здраве в бюджета. Ще го усетим ли?
A
A
A

Огромно увеличение на парите за здраве се подготвя през тази година.

Болничните заведения осезаемо ще усетят промяната с проектoбюджетa на Здравната каса за тази година, който ще е с над 582 милиона лева повече спрямо предходната година. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на Националното работно съвещание за обмяна на добри практики в управлението на лечебни заведения за болнична помощ, съобщи economic.bg.

"Това е една сериозна стъпка, която успяхме да реализираме с общите усилия между екипа на Министерството на здравеопазването и Надзорния съвет на НЗОК”, допълни Меджидиев.

Според него тази помощ ще спомогне за увеличаване на нискоостойностените детски пътеки, пътеките на вътрешни болести, в хирургичната област и др. По думите му, след извоюването на държавно финансиране на областните болници, това е второто най-значимо постижение по време на неговия мандат.

„Здравеопазването е една от най-големите структури в държавата и от него зависи нашата национална сигурност. А нашата задача е с бързи стъпки да се върнем в елита на обществото, защото най-голямата награда за един лекар е благодарността на пациентите“, заяви министър Меджидиев и благодари на лекарската общност, в името на която е поел тази отговорност преди 9 месеца, за оказаните подкрепа и съдействие.


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията