Операция 3 в 1 дава шанс на Стефчо

Операция 3 в 1 дава шанс на Стефчо | StandartNews.com

София. Операция 3 в 1 дава шанс на Стефчо. Изключително рядка операция направиха докторите на малкия Стефчо, който падна от ескалатор в мола.

Имаше съвкупност от тежки фрактури на различни места, призна д-р Димитър Райков, завеждащ сектор детска ортопедия и травматология към МБАЛ "Св. Анна". Той посочи, че операцията на счупените бедро, мишница и лакет е преминала успешно. Интервенцията е продължила час и половина. Използвани са най-съвременните методи в медицината с минимален оперативен достъп. Това гарантира по-малко болка и по-кратък възстановителен период. Следват поне 24 часа, през които реаниматорите и анестезиолозите ще наблюдават детето интензивно.

Състоянието на Стефчо е стабилно, но той продължава да е в медикаментозна кома и травматичен шок, каза проф. Дико Бошнаков, зам.-шеф на Съвета на директорите в "Св. Анна". Детето е на командно дишане в реанимацията. Втория ден, след като е докарано, е имало температура 39 градуса, но вчера сутринта -37,6. Стефчо ще навърши 4 години на 28 август. Междувременно следственият експеримент на гривната от мола показал, че тя не сработва с алармата. Може системата да е дефектна, а и чипът да се е повредил при удара, каза мениджърът на фирмата - собственик на детския кът, Христо Явашев. Той е поръчал по-надеждни чипове за хлапетата и ще настоява да се въведе изискване за придружител за децата до 7 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай