Модерен рентгенов апарат заработи в МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев Етрополе“

Проектът е осъществен с дарение от Група ГЕОТЕХМИН

Модерен рентгенов апарат заработи в МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев Етрополе“ | StandartNews.com

Модерен графично-скопичен рентгенов апарат заработи в МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев Етрополе“. LUMINOS Impulse прави процедури съобразно всички изисквания на съвременното здравеопазване и е един от първите подобни напълно цифрови рентгенови апарати, заработили в България. Придобивката за лечебното заведение е инициатива на болницата, подкрепена от общината, а дарението е от Група Геотехмин по Благотворителната програма „Българските добродетели“, в която участват Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. 

 С перфектните си напълно цифрови изображения ренгенът ще осигури много по-качествена, бърза и безопасна диагностика за над 3000 пациенти от общината и други съседни общини, които се лекуват годишно в нея. Персоналът е обучен и готов безопасно и сигурно да работи с новата придобивка. 

„Когато се работи заедно, се получават добри постижения“ – каза на официалното откриване на новата придобивка зам.-кметът на общината Станка Димитрова. Тя благодари на дарителите и допълни, че общината е осигурила и стипендии за студенти по медицина.

Снимка: Лентата за откриване на най-новата придобивка на болницата прерязаха Станка Димитрова, зам.- кмет на Община Етрополе и представители на дарителите - Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин, и инж. Ивайло Николов, директор на Рудодобивния комплекс на Елаците-Мед. На събитието присъства председателят на ОбС Христо Андреев, представители на дарителите, на доставчика и на медицинския персонал

„С това дарение по програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов, ние подпомагаме общинската болница, подкрепяме усилията на екипа ѝ да бъде в помощ на хората в Етрополе. За пациентите, сред които има и наши служители, е важно да им бъде оказвана подкрепа с най-високотехнологичните методи за диагностика“, каза Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин. Той благодари на ръководството и целия екип на МБАЛ за благородната им мисия и за всеотдайния им всекидневен труд. 

 „Групата винаги е била до нас преди пандемията, по време на пандемията и след това и винаги е реагирала на всички наши нужди“, благодари от свое име и от името на персонала д-р Галя Василева, директор на болницата. Тя плисна с менче с вода, за да спори работата на персонала на отделението по образна диагностика. Същия ден до обяд преминаха изследване и първите девет пациенти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай