Министър Хинков с добра новина за болницата във Враца

Ще решим проблема още другата седмица, обеща той

Министър Хинков с добра новина за болницата във Враца | StandartNews.com

Ще намерим шестима педиатри за детското отделение на болницата във Враца и ще решим проблема още другата седмица.

Това заяви след среща с ръководството на болницата и педиатрите от детското отделение в областната управа във Враца министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков. 

"На първо време ще решим проблема с лекари и специализанти от София, като очакваме общината във Враца също да помогне и да даде перспектива на болницата. Държавата е готова да отпусне пари на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца, но проблемът трябва да се реши системно, а не само като се закърпи тази кръпка", каза министър Хинков, предаде БТА.

Той съобщи, че още не е приел оставката на директора на болницата д-р Кети Ценова, която е пожелала да се оттегли, тъй като не може да реши проблема с напускащите педиатри.

Депутатът от Враца Красен Кръстев заяви, че местната община ще помогне с осигуряването на общински жилища за педиатрите, които ще дойдат от София да работят в детското отделение на врачанската болница. 

Министър Хинков се срещна във Враца с местната власт и с педиатрите, след като тази сутрин обяви, че директорът на болницата д-р Кети Ценова е подала оставка.

След среща на 4 август между изпълнителния директор на болницата и областния управител на Враца Надя Донкинска стана известно, че има опасност болницата да остане без детско отделение. Причината е, че и петимата лекари са подали предизвестие за напускане, което изтича на 15 август. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай