Четвъртък,

Лекарят на Кацаров:Направих го за брат, той се оказа Павлик Морозов

От: Стандарт -
814
Лекарят на Кацаров:Направих го за брат, той се оказа Павлик Морозов
A
A
A

"Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от лъжа, но един лекар не може да не прави разлика между диагноза и заглавие на клинична пътека", заяви завеждащият Клиниката по вътрешни болести на "Пирогов" доц. д-р Петър Атанасов от протеста пред лечебното заведение.

Повод за неговото изявление е твърдението на служебния здравен министър, че от "Пирогов" са му издали фалшива диагноза. Доц. Атанасов опроверга неговите твърдения. Той представи документи в своя защита, на които се вижда, че диагнозата е различна от името на клиничната пътека. 

"Направих го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов (дете, което беше обявено за герой в СССР, защото предало баща си на комунистическата власт - бел. р.), продаде ме за дребни политически дивиденти", каза доц. Атанасов, който отбеляза, че със служебния министър на здравеопазването са дългогодишни семейни приятели, но това вече е приключило.

"Това е епикриза за преболедуване от определено заболяване, различно от COVID-19. Всъщност това е епикриза за периода на изследвания на пациент с пост COVID синдром. Проявил съм лична ангажираност", обясни лекарят, показвайки документа.

По думите му Кацаров е бил в болницата, но не е спал в лечебното заведение по негово желание.

"Помолих съпругата му да го докара на контролни изследвания, за да преценя какво и как да направя и дали има нужда от допълнително лечение и профилактика. Да се отнеса към него, както съпругата му се отнася към мен като мой лекар. Направих го, за да не плаща скъпи изследвания", заяви Атанасов.

Ден по-рано служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров заяви, че и той имал фалшива епикриза от "Пирогов" за чернодробно заболяване. 

Кацаров е лежал в болницата с COVID-19 ноември миналата година, а фалшивата епикриза е от януари тази година.

"Изправени сме наистина пред драматична ситуация, ако продължаваме да толерираме такъв тип практики, нашата здравна система никога няма да стане по-добра. Затова напускат младите хора, защото виждат една система, в която има здравна олигархия, и нищо за останалите", коментира служебният министър, пише дир.бг.

 


Всички новини от категория Здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички